Dondurmalı Lokma Tatlısı



Malzemeler
Hamuru için: 2 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta kızartmak için 1 lt sıvıyağ Şurup için: 5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarif
Maya ve pudra şekerini karıştırıp 1 tatlı kaşığı su ile açın (karıştırın). İçerisine iki fincan sunu eleyip karıştırın ve üzerini bir bez yada streç filmle kapatıp 20 dk kadar dinlendirin. Kalan unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı açtığınız havuza koyun. Elinizle yedirerek tezgaha yapışmayacak kıvama gelinceye kadar (5 dakika) yoğurun. Büyükçe bir tencereye hamuru alıp 5 dakika daha çekerek yoğurun. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar hamuru dinlendirin. Hamur dinlenirken şurup için bir tencerere şekeri, suyu ve limon suyunu koyup orta taeşte sürekli karıştırarak şekeri eritin, 15 dakika kaynattıktan sonra kenerda bekletin. Kızartma yağını harlı ateşte kızdırın, ardından yağlanmış çau kaşığı ile hamurdan topaklar kopararak kızgın yağa atın. Renkleri dönen lokmaları delikli kaşık yardımıyla çıkarıp şurubun içerisine atın. Şurubu iyice çeken lokmaları Mövenpick Cevizli ve akçaağaç Şuruplu dondurma ile servis edin.

Yorumlar