Içli Köfte

Malzemeler
İÇ MALZEME 300 gram kıyma 2 adet büyük soğan Yarım demet ince kıyılmış maydonoz 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz Karabiber,kırmızı biber,tuz 2yemek kaşığı tereyağı DIŞ MALZEME 250 gram ince bulgur Yarım çay bardağı irmik 2 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı un 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz
Tarif
İnce yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tereyağında bir iki kez karıştırıp, kıymamızı ilave ediyoruz. Kıymalarımız iyice kavurduktan sonra altını kapatıp,maydonoz ceviz ve baharatları ilaveedip karıştırıyoruz. Önemli püf nokta kıymalı harcın en az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor. Birgün önceden yapılması daha makbulmüş. Ama benim o kadar vaktim olmadığı ve biranönce içli köftelerime kavuşmak için 2 saat bekleyebildim. Köftemizin dışı için bulgur ve irmik karıştırılıp bir kaba alınır. Üzerine sıcak su dökülüp üzeri kapatılarak yaklaşık yarım saat şişmesi için beklenir. Suyunu çektikten sonra içine tuz ,salça ve un ilave edilerek iyice yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elimizde uzunlamasına yuvarlanır.. İşaret parmağımızı hamura batırarak ve elimizde döndürerek bir oyuk elde edilir. Oyulan yere kıymalı içten doldurulup ağzı kapatılır. Elimizi ıslatarak şekil verilir. Hazırlamış olduğumuz köfteler kızgın ve bol yağda kızartılarak ,sıcak servis yapılır.

Yorumlar