Malzemeler
250 gr. margarin (ben 50 gr. kullandım biz evde iki kiÅi olduÄumuz için sayıyı biraz eksiltiyorum) 1 çay bardaÄı sıvı yaÄ 1 çay bardaÄı yoÄurt 1 yumurta 1 kabartma tozu Bir tutam tuz AldıÄı kadar un İç Malzemesi Beyaz peynir (lor da kullanılabilir çok yakıÅıyor) 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek) Maydonoz Tarif
Oda sıcaklıÄındaki margarini, sıvı yaÄı, yoÄurdu ve yumurtayı iyice birbirine karıÅtıralım. Daha sonra kabartma tozunu, tuzu ve aldıÄı kadar unu ilave edip iyice yoÄuralım. Ãzerine bir bez örtüp 20 dakika kadar buzdolabında kendini çekmesini bekleyelim. Bu arada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Hamurumuzu tek parça olarak 1 cm kalınlıÄında açalım. 2 adet bardak alalım. Ben bir tane su bardaÄı bir de aÄzı küçük kahve fincanı kullandım. Su bardaÄıyla halka Åeklinde hepsini keselim. Yarısını da diÄer bardakla ortadan keselim. Biri düz yuvarlak diÄeri halka olacak. Düz olan hamurun üzerine halkayı koyalım. İçine de peynirli malzemeden koyalım. Hamurumuza yumurta sarısını sürdükten sonra tepsimize dizip üzeri kızarıncaya kadar piÅirelim. Afiyet bal Åeker kaymak olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder