Tepside Içli Köfte

Malzemeler
3 su b. ince bulgur 3 patates 2 çorba k. biber salçası 250 gr. kıyma tuz, karabiber pul biber İç harcı için: 350 gr. kıyma 3 soğan 1 su b. ceviz 1 tutam maydanoz tuz, karabiber zeytinyağı
Tarif
Karıştırma kabına 3 su bulguru alın üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin üzerini kapatın. Bulgur demlenin üzerine 250 gr.kıyma ekleyin. Üzerine haşlanmış patasesi rendeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı biber salçası ilave ederek yoğurun. İç harcı için tavaya küp keslimiş 3 adet soğanı alın. Üzerien kıymayı ekleyin. Üzerine 2 su bardağı ceviz 1 tutam maydonoz ekleyerek bir iç harç oluşturun. Yuvarlak bir fırın tepsisine bulgurlu harcı yayın. Üzerine kıymalı harcı yayın. Üzerine tekrar bulgurlu harcı yayarak kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

Yorumlar